Altevita Bambucké máslo RAW 10+ 5 ml zdarma
Popis
Okamžitě vyhlazuje a vyživuje poškozené vlasy a podporuje jejich růst.
Vyživuje a hydratuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenu a obnovuje elasticitu pleti.
kabelkové balení - 15ml
Možnosti použití bambuckého másla:
suchá šupinatá pokožka a vlasy
popáleniny způsobené sluncem
akné
vrásky
červená a podrážděná pokožka po holení
popraskaná kůže
ochrana před mrazem a větrem
strie, pooperační jizvy
drobné ranky a oděrky
alergie, atopické ekzémy a dermatitida
artritida
Bambucké máslo je lisované za studena, je původem z Ghany (fair trade, kvalita A +).
Máslo má trvanlivost 2 roky.
Upozornění o skladování: Výrobek skladujte při teplotě 5 - 23 ° C, mimo vlivu přímého slunečního světla nebo přímého zdroje tepla. Změna konzistence v důsledku vyšší teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku.
Složení bambuckého másla
Bambucké máslo je složeno z následujících mastných kyselin: [5]
kyselina olejová 40-60%
kyselina stearová 20-50%
kyselina linolová 3-11%
kyselina palmitová 2-9%
kyselina linolenová méně než 1%
kyselina arachidová méně než 1%
Zastoupení jednotlivých mastných kyselin se liší podle území, z něhož se konkrétně máslo získává. Kromě mastných kyselin obsahuje bambucké máslo i vitaminy A a E a fenoly, které mají antioxidační účinky.
Rafinované vs. nerafinované bambucké máslo
Nerafinované bambucké máslo jednoduše znamená, že se extrahuje a je připraveno bez použití chemických nebo konzervačních látek. Jinými slovy to znamená, že se vyrábí stejným způsobem jako to Afričané dělali po celá staletí. Jen nerafinované bambucké máslo udržuje všechny své přírodní léčivé vlastnosti. Rafinované bambucké máslo je obvykle extrahované hexanem nebo jinými ropnými rozpouštědly, také do něj mohou být přidány některé antioxidanty nebo konzervační látky. Bohužel, léčivé vlastnosti bambuckého másla se tímto procesem výrazně snižují.
Rozdíl mezi nerafinovaným a rafinovaným bambuckým máslem je ve vůni a také barvě. Nerafinované bambucké máslo má svou typickou ořechovou vůni a je béžové barvy. Rafinované bambucké máslo je chemicky upraveny tak, že se odstraní jeho přírodní vůně i barva a ponechá si jen malou část svých přírodních léčivých vlastností. Konečným výsledek je bílé máslo bez vůně, které může být esteticky přitažlivé, chybí mu však skutečné hydratační, léčivé a nutriční vlastnosti skutečného tradičního bambuckého másla.
Dalším významný termínem je stupeň bambuckého másla:
A - syrové nebo nerafinované, extrahované vodou (jsou v něm nejvíce zachovány přírodní vitamíny, najmňa vitamin A a E, které se v jiných třídách vyskytují v mnohem menším množství)
B - rafinované bambucké máslo
C - vysoce rafinované, extrahované rozpouštědly
D - nejnižší nekontaminované stupeň
E - bambucké máslo s nečistotami (kontaminanty)
Expirace: 8/2021
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.