Množstevní sleva

Altevita inulin vláknina 300g

Inulin je rozpustná vláknina z kořene čekanky, zlepšuje peristaltiku střev a absorpci minerálů.


  • 81,82 Kč bez DPH
  • (>5 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 27.12.2024
99 Kč
Kategorie: Sladidla, cukry
 

Inulin je rozpustná vláknina z kořene čekanky, má neutrální příjemně nasládlou chuť a její účinky na lidský organismus spočívají hlavně v prebiotické složení, které je potravou pro naše střevní bakterie, ty pozitivně ovlivňují imunitu organismu. Je vhodný i pro diabetiky, velmi ji ocení sportovci, lidé v období růstu nebo po překonání různých zlomenin. Právě inulin totiž pomáhá lépe vstřebat vápník z přijímaných potravin. Kromě vápníku je to i využití hořčíku a jiných minerálů důležitých pro naše zdraví.

Další dobrou zprávou je snižování hladiny špatného cholesterolu a zvyšování hladiny toho dobrého. Také pomáhá při snižování triglyceridů v krvi a játrech.

V potravinářství se však inulin často využívá hlavně pro sportovce, na posílení střevní mikroflóry a v neposlední řadě se tato vláknina využívá iv doplňcích výživy na hubnutí. Inulin snižuje glykemický index potravin, má minimální kalorickou hodnotu a navíc chrání organismus před nádorovými a zánětlivými onemocněními. Dalším plusem inulinu je rychlý pocit sytosti, což velmi ocení hlavně lidé s nadváhou ve snaze omezit kalorický příjem a netrápit se hladovkami. Dietní vláknina se dostává do trávicího traktu a má pozitivní vliv na vyprazdňování.

 

Přínosy inulinu pro naše zdraví:

Pozitivní vliv na imunitní systém a zvýšená odolnost organismu

Pozitivní vliv při snižování hmotnosti a redukčních dietách

Zlepšená peristaltika střev a absorbce minerálů

Celkové zdraví trávicího systému lidského organizmu

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota 503 kJ / 120Kč

Tuk 0g z toho nenas.mastné kyseliny 0g

Sacharidy 97g z toho cukry 97g

vláknina 90g

bílkoviny 0g

sůl 0,1g

Země původu: Belgie

Hmotnost: 300g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: